В разгара на предизборната надпревара, след десет годишно чакане  софиянци

...
В разгара на предизборната надпревара, след десет годишно чакане  софиянци
Коментари Харесай

Софиянци бяха възнаградени предизборно

В разгара на предизборната конкуренция, след 10 годишно очакване  софиянци бяха „ възнаградени “. След десетилетен престой,  писта " Стената " на Витоша към този момент е подготвена и посреща туристи.

Официално това стана през вчерашния ден, когато тя беше открита от вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова. Тя моли повече хора да я посетят на място и изясни, че точно посредством снежните спортове се подкрепя укрепването на здравето и те могат да се практикуват безвредно, даже и в изискванията на COVID-19.

Министърът уточни още, че планината е превъзходен избор за посещаване и забавление в свободното време. Тя акцентира, че Витоша е покрай столицата и улеснява достъпа както на столичани, по този начин и на гостите на града. Николова сподели:

„ Нека повече хора да изберат мястото за разходка и спорт през почивните дни, тъй като това е едно от дребното сигурни за здравето места. “

По думите ѝ всички лифтове и уреди работят при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, които са одобрени от здравните управляващи. Министърът на туризма изясни, че ваканцията на учениците е идеална опция за превозване на свободното време в планината. Тя приканва всички, които практикуват зимните спортове, да употребяват единствено обработените и маркираните трасета, с цел да не се стига до произшествия.

Мениджърът на ски писти „ Витоша ски “ Емил Димитров посочи:

„ В последните дни отчитаме сериозен интерес. Търсенето е толкоз огромно, че се постанова да връщаме хора, които не могат да употребяват лифта. Условията са отлични, има повече от 1,5 метра натурален сняг, което е доста рядко и чакат през идващите дни да има още по-сериозен интерес. “

Желаещи да карат по новото трасе не липсваха още от първия ден. Лифтовете работеха на цялостна пара.  Достъпът до писта " Стената " през вчерашния ден ставаше  от " Лале 2 ", а от през днешния ден ще бъде пуснат и влекът до Черни връх.

" Това е празник за всички нас, които обичаме планината, да забележим още веднъж Витоша с обработена писта " Стената ", съобщи Георги Бобев, вицепрезидент на Българската федерация по ски.

Мениджърът на писти " Витоша ски " Емил Тодоров акцентира:  " пистата е доста хубава и разнообразна и, в случай че имаме апаратура за неестествен сняг, можем да обработим още трасета. В момента сме обработили това, останалите са лавиноопасни и сме създали това, което е уместно за тези условия ".

Според него изискванията разрешават след към десет дни на " Лалето " да се организира и републиканско състезание по бордеркрос.

 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР